vrijdag 29 maart 2019

Vierluik

Een uurtje rijden (oftewel 40 kilometer) onder Hội An ligt Tam Thành. In dit dorp aan zee streken een paar jaar geleden Koreaanse kunstenaars neer. Ze brachten verfpotten vol pasteltinten mee en schilderden dit dorp een nieuw leven.

Sindsdien is in Tam Thành wél iets te zien. Geen straffe, laat staan kritische kunst. (Kritiek wordt hier sowieso niet echt aangemoedigd.) Wel mooie, soms mierzoete plaatjes. Van vissers die de netten binnenhalen, meisjes die dromerig naar de zee staren, kinderen die papieren vliegers gooien.

Romantisch en tegelijk zo dicht mogelijk bij de waarheid geschilderd, zodat de bewoners zichzelf in de gevelkunst herkennen. Het heeft het dorp op alle vlakken goed gedaan: meer bezoekers, inkomsten en trots.
Tam Thành is nog niet door toeristen onder de voet gelopen en populair bij de Vietnamezen. Sommige websites prijzen het dorp daarom aan als 'off the beaten track'. U weet wel, het toerisme dat echt is...

De allerbeste manier om iets authentieks te beleven is volgens mij zelf een verfborstel pakken. Zoek een lege gevel en vraag vriendelijk of U een tafereel uit het lokale leven mag schilderen. Ik denk wel dat dat kan in Tam Thành.

Meer info, foto's en wegbeschrijving.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten