maandag 9 augustus 2010

Gemist

Wat mist U op reis?

'Niets!' vind ik in principe het beste antwoord.
Op reis zijn betekent immers loslaten, leegmaken.
Zodat andere, nieuwe indrukken in de plaats kunnen komen.

En meestal is dat ook zo bij mij. Alleen...

Om praktische redenen heb ik tijdens het kamperen heel erg ons babyslaapsysteem gemist.

Het babybed dus: Jana sliep vanaf dag één sowieso bij ons op de kamer, maar huilde ook dan ontroostbaar. Na een paar maanden vonden we een oplossing die ons slaapcomfort en dagelijks humeur op slag verbeterde. Bij Lukas hebben we nog vóór zijn geboorte opnieuw het toegevoegd babybed geïnstalleerd. Sindsdien geven we die tip graag door aan andere jonge ouders. (Sindsdien geven we ook ononwonden toe dat baby´s in de loop van de nacht vaak tussen ons in beland(d)en. Ook al mag dat officieel niet.)Heel makkelijk. Zeker als je ´s nachts of om 6 uur ´s morgens de borst geeft. U kunt baby bij zich nemen zonder zelfs maar rechtop te gaan zitten. Zo kan baby zalig drinken terwijl U verder de nacht in kunt soezen.

Op reis met de tent hebben we het dan maar zo opgelost: Lukas in een wiegje naast onze dubbele luchtmatras. Hij lag ongeveer op dezelfde hoogte. Ik moest ook enkel omrollen om hem te kunnen pakken. Maar toch... ´t Gaf niet helemaal hetzelfde comfort!


En U? Wat mist U op reis?
En U? Hoe organiseert U zich voor nachtvoedingen?

2 opmerkingen:

 1. Heej Ellen,

  over nachtvoedingen weet ik niet echt veel, maar ik vind uw blog echt super tof!

  In één keer alles gelezen :)

  kus

  Marlies (die toevallig zag dat je een blog had via Wouter zijn facebook..)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets! Over het algemeen toch.
  Nachtvoedingen... als 'ie hier nog een vraagt (is al 2+) dan neem ik hem bij ons in bed, al liggend drinken en dan slapen we zo verder. Dat doen we al zo van toen hij nog een baby was en ik heb nog geen enkel kind verpletterd, ook al schuiven ze altijd als een klein diertje tegen je aan.

  BeantwoordenVerwijderen