vrijdag 15 december 2017

Fietsferry

Van Arcachon naar Cap Ferret, dat is hoe dan ook over het water. Vliegtuig en trein hadden we al gehad, nu moesten onze fietsen nog op een boot. Vakantie te land, ter zee en in de lucht.


We waren er niet helemaal gerust in. De fietsen op de ferry zijn doorgaans van dagtoeristen: amper bagage. Wij daarentegen!

De kapitein trekt heel even een wenkbrauw op, schreeuwt iets in een lokaal Frans dialect en meteen nemen enkele potige kerels alles over. Voor we het goed en wel beseffen, zitten we binnen op een bankje. Door het raampje tellen we onze stukken. Ja, daar zie ik jouw fiets, de stuurtas hangt er nog aan. Iets verder op de boeg staat Lukas zijn aanhangfietsje. Hier aan onze voeten zes stuks bagage. De fietskar heb ik aan boord zien gaan...  We varen, we wachten.


Als we uitstappen merken we dat onze spullen goed nat gespat zijn. Een beetje zoutig, maar alles is aan de overkant geraakt.

1 opmerking:

  1. Ik vind het zo fijn om te lezen over jullie avonturen op de fiets! (zo avontuurlijk zijn wij niet)
    Sowieso heel moedig om eraan te beginnen en dat je wat hebt moeten bijsturen, lijkt me helemaal niet erg, jullie hebben ongetwijfeld een minstens even mooie dia-show als de vrienden.
    Lijkt me één van de belangrijkste eigenschappen in deze tijden: veerkracht en die hebben jullie duidelijk! :-)

    BeantwoordenVerwijderen