zaterdag 5 augustus 2017

Op de grond / op tafel

'Ik hou van... In die rubriek geen ding, liever een situatie. Dus niet K3, maar een gebeurtenis.' Het was een van de vele instructies voor de filmpjes die we op het groeifeest zouden afspelen.

Lukas had geen regie-aanwijzing nodig. 'Ik hou van spelen op de grond,' zei hij vanzelf. En ik zal U de situatie omschrijven. Of hij nu met treinen speelt, plastic dieren, Legomannetjes of een ganzenspel... Of het nu binnen of buiten is, op het parket, in het gras, in de zandbak of op grindsteentjes... Eerst zit Lukas op de grond, daarna ligt hij. Vroeger stak hij zijn achterste in de lucht, nu leunt hij zijwaarts of doet het op handen en knieën.

Toen kreeg hij van zijn opa het fantastische fishertechnik cadeau: constructiespeelgoed waarmee je op kleine schaal echt functionerende machines kunt maken. Minirobots bijvoorbeeld, maar ook Da Vinci's uitvindingen. En wou zijn opa-architect dat samen uitproberen.

We overtuigden Lukas dat het aan tafel moest. 'Jopa is te oud om op de grond te spelen en Omi wil geen gaten in de knieën van zijn broek. Als de machine klaar is, kun je hem weer op de grond zetten.'

Lang heeft dat niet geduurd.


Na een paar minuten was de tafel de grond en speelde hij weer op zijn manier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten