zaterdag 19 augustus 2017

Fair wear Friday: mijn BH

Nu iedereen op vakantie is en blogberichten veel minder gelezen worden, wil ik het wel eens over mijn borsten hebben. Zonder prentje, hoor. Wat denkt U wel?

Ik heb maat 3. Geen combinatie met A, B, C, D, E. Gewoon drie. Zo makkelijk is het in het pashokje van La Fille d'O. Uit de collectie mooie bh's die perfect zitten en lang meegaan, draag ik het liefst de minst doorzichtige exemplaren.

Omdat ze zo ingenieus in elkaar zitten, zijn die bh's ook behoorlijk prijzig. Bovendien komt 70% van het materiaal uit België komt en krijgen de naaister van hier een volwaardig loon. Maar omdat ik niet zoveel geld uitgeef aan kleren (de laatste nieuwe stukken zijn steevast tweedehands) en vooral - ik herhaal - omdat die bh's zo goed zitten en ook nog eens mooi en eerlijk en duurzaam zijn, betaal ik daar graag voor.

********************
Dit bericht past in een reeks over faire kleren. Op vrijdag ga ik (soms!) in mijn kleerkast op zoek naar broeken, rokken, bloesjes, kleedjes, schoenen, ondergoed en kousen die eerlijk gemaakt zijn. Dat wil zeggen: kleren die de katoenboeren én de textielarbeiders in goede werkomstandigheden konden maken en waarvoor ze een deftig loon kregen. Daarom. 
Zin om mee te doen met Fair wear Friday? Mail Lies!

2 opmerkingen:

  1. Volledig akkoord! Ik heb lang getwijfeld of ik eens zou binnenstappen in de winkel in de Burgstraat, maar sinds ik het deed ben ik verkocht. Ik heb een 5, en dan nog passen ze niet allemaal, het is een beetje zoeken, maar dat is telkens een plezier. Mijn eerste was niet doorzichtig, zelfs ook te gebruiken als bikini, ondertussen zitten er toch ook transparante tussen, pure verwennerij, voor mij en voor de wereld

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Degene die je kan gebruiken als bikini? Ik denk dat ik dezelfde heb. En ondertussen heb ik al een half doorzichtige... Ik schuif blijkbaar ook op richting verwennerij ;-)

    Want wij zijn het waard, hé!

    BeantwoordenVerwijderen