woensdag 19 april 2017

Spreek uit: bárkoo

Een stad-met-zee-en-haven is al bijzonder, als je dan ook nog eens in die zeehaven kunt overnachten... Wij hadden in Barcelona een heel yacht voor ons alleen! Alsof we Suske en Wiske waren: met de barco in Barcelona.

Die van ons heette Paolina en zij lag aan ponton B in Port Forum, een eindje buiten het historische en het moderne centrum. Geen enkel probleem, we huurden twee fietsen met kinderzitjes - sowieso de beste manier om een stad te verkennen - en pedaalden elke ochtend een paar kilometer heen, elke avond een paar kilometer terug. Langs de kustlijn is dat helemaal niet zo erg. En de kinderen waren altijd blij om terug thuis te komen. Want op zo'n boot, daar valt wat te beleven. De raampjes zijn klein en gaan op zo'n gekke manier open, de douche heeft een raar opstaand randje, de glazen staan op een schap met speciale uitsparingen, overal ontdek je geheime bergruimte en je kunt liggend op het bed met je tenen het plafond aantikken. Maar vooral ... Er is een roer! En allerlei hendels en knoppen!
Van de eigenaar mochten we met alle techniek spelen. De motor stond uit, er kon niets misgaan. Dus kreeg ik Allerliefste en de kinderen zelden aan tafel. Ontbijten? Avondeten? Dat deden ze wel op de brug. De ene als kapitein, de andere als lichtmatroos. Samen in een barco in Barcelona.


2 opmerkingen: