zaterdag 13 augustus 2016

Link(s)e dag

Ik ben het in extreme mate. Linkshandig. Ligt mijn soeplepel rechts van mijn bord, dan verander ik hem subtiel naar de andere kant. Ook in een poepchique restaurant, zodat ik niet op hun tafelkleed mors. Is het zo'n ouderwetse kraan met links de rode knop en rechts de blauwe, dan draai ik gegarandeerd eerst het warme water open. Pas daarna realiseer ik me dat ik aan de andere kant moest zijn. En dan zijn er nog de knoppen van de wasmachine die in de verkeerde richting draaien. Scharen die moeilijk knippen. Woorden in bordkrijt, vulpen of stift die ik tijdens het schrijven weer uitveeg.Mijn juf schreef rechts, dus breien en haken heb ik nooit kunnen leren. Ook al deed ze het me voor in de spiegel zodat ik het averechtse beeld kon zien. De sluiterknop van het fototoestel staat verkeerd. En de naaimachine zou eigenlijk omgekeerd moeten staan. Neen, leftie zijn is niet gemakkelijk. Maar ik ben in goed gezelschap. Van Barack Obama bijvoorbeeld. Angelina Jolie. David Bowie. En de dochter.

3 opmerkingen:

 1. Ha, nog nooit bij stilgestaan dat er zoveel dingen dan verkeerd staan. Een links fototoestel maken, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Voor gitaren hebben ze wel linkse versies dacht ik. Ook in gezelschap van onze zoon trouwens!! (en hij kon niet goed knippen in de kleuterklas, maar de juf had het niet eens gemerkt dat ie links was!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proficiat met je linkshandige zoon! Naar het schijnt is onze soort in het algemeen creatief aangelegd. En als de tegenstander in basketbal of schermen rechts is, wordt die door linkse bewegingen meestal verrast. Vandaar, zo denken wetenschappers, dat de menssoort lefties heeft. Maar in het dagelijkse leven is het inderdaad niet altijd makkelijk. Ik zou zeggen, koop hem een linkse schaar en onuitwisbare stiften ;-)

   (Een links fototoestel heb ik nog niet gevonden. Maar ik heb mezelf wel een omgekeerde afwasbak cadeau gedaan. Spoelgedeelte links... ;-)

   Verwijderen