zaterdag 16 juli 2016

De laatste meters

Moeke Mieke. Ik ben er ooit mee begonnen haar zo te noemen. Nu zijn er drie schoonkinderen, zes - bijna zeven - kleinkinderen en nog een paar anderen die Moeke Mieke zeggen. Een moederfiguur tot ver voorbij haar eigen bloed.

Zestig jaar wordt ze. Minstens evenveel mensen staan haar vandaag stiekem op te wachten voor een verassingsfeest. Hopelijk lukt ons plan. Bedoeling is dat mijn schoonvader haar nietsvermoedend meeneemt voor een wandeling in de Bourgoyen. Iets verderop wachten haar kinderen haar op. Nog verder staan broers en zussen klaar om een stukje tocht over te nemen. Het volgend stuk traject is aan de schoonkinderen. De laatste etappe legt ze af met haar kleinkinderen. Die hebben een kaart met foto's bij zodat ze Moeke Mieke tot op haar feest kunnen leiden.

Die kleinkinderen. Haar trots en haar leven. Samen leggen ze de laatste meters af. Ik denk dat het voor Moeke Mieke bijzondere meters zullen zijn.

3 opmerkingen:

  1. Wat een tof idee! Moeke Mieke klinkt wel lief eigenlijk. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi idee! Gelukkige verjaardag voor jullie moeke Mieke!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was een zeer bijzondere dag.Ik genoot van de wandelingetjes,telkens met een ander groepje.Schrok me een bult toe mijn Zwitserse zus vanachter een boom sprong en genoot met tranen in de ogen toen ik net mijn zes kleintjes een feestelijke intrede mocht maken .Bedankt Johan,Nele en Rik,Koen en An,Wouter en Ellen.Ik wil nog eens 60 jaar MoekeMieke zijn.

    BeantwoordenVerwijderen