woensdag 15 juni 2016

Klasfoto 2.0

De toekomst ziet er goed uit. Toch als het afhangt van de schoolfotografie. Nu ze steeds minder individuele portretten verkopen - zo duur ook! en vaak maak je op vakantie mooiere kiekjes - brengt een schoolbezoek blijkbaar niet genoeg op. Voor enkel klassikale groepsportretten komen die fotografen hun studio niet meer uit.

Fotofoor heeft het hele concept heruitgevonden. Fotoboeken vol voetbalstickers, maar dan met klasgenoten. Die hebben geen zilveren randje nodig om de mooiste te zijn. Naast de obligate groepsfoto zit er ook een portret van de juf / meester bij. Een paar stickers met kindertekeningen en de vogel van het eigen nest.

Vermoedelijk kan iedere school die extra stickers naar eigen goeddunken invullen. Bij ons zijn het klasmascottes en tekeningen geworden, een andere school kiest misschien voor foto's van projecten, de speelplaats, uitstapjes, ... Ik zeg maar wat.In hun beider boekjes hebben alle stickers ondertussen een plaatsje gekregen. We moeten alleen nog de juiste namen op het lijstje schrijven: wie hebben we nu weer geplakt in vakje vier? Gelukkig staan de nummers onder en niet achter de foto's, zoals in voetbalboeken.

Een leuke toegift is het vel met zeven stickers van zichzelf. Acht als je kind op de introductiepagina naast de lijntjes met naam: ... klas: ... lievelingsvak: ... schoenmaat: ... liefje: ... geen eigen foto wil. Die persoonlijke reservestickers kunnen ze op de speelplaats ruilen met kinderen uit andere klassen. Er is namelijk ook een pagina voor 'speelplaatskameraden & pauzemakkers'.

Die twee van mij hebben alvast onderling geruild. Er plakt nu een broer bij de zus en een zus bij de broer. Morgen gaan ze voor die laatste pagina nog andere plaatjes jagen.

5 opmerkingen:

  1. Heel tof idee ! Kan je een idee geven wat het boek per kind kost ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een cadeautje van de school - binnen de maximumfactuur. Maar ik heb de prijs eens nagevraagd: zo'n 11 à 12 euro, hetzelfde als wat wij de vorige jaren betaalden voor de gewone klasfoto met individuele portretten.

    BeantwoordenVerwijderen