zondag 12 juni 2016

Hashtag boekentas

'Jullie zijn er zo vroeg bij!' riep de mevrouw van de winkel. Tja. Op deze zaterdag met drie zagen we onze kans schoon. Liever lang genoeg op voorhand een echte uitstap richting historisch centrum, met ijskoud yoghurtje achteraf, dan op het laatste nippertje snel tussendoor naar de supermarkt.

Ik heb het over de aankoop van een boekentas. In hoofdzaak een praktische aangelegenheid. De jongen gaat naar het eerste studiejaar, hij heeft dat nu eenmaal nodig. Maar toch ook wat symbolisch. De jongen gaat naar het eerste studiejaar! Hij krijgt een échte boekentas!

Dus maakten wij daar een heus moment van. Als ik beter was in sociale media zou ik het ongetwijfeld met een hashtag gedeeld hebben. Hij doet niet aan sociale media, zo'n hashtag heeft voor hem geen enkele betekenis. 't Was gewoon de mooiste boekentas. Want geel. 'Mijn lievelingskleur!'Hij is zo trots. Denkt waarschijnlijk: zie mij hier lopen, met mijn grote boekentas.
Ik ook. Zo trots. Terwijl ik denk: zie die boekentas daar lopen, met dat kleine ventje.

3 opmerkingen:

  1. oh! je bent er vroeg bij, maar het is een hele mooie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons Liesje gaat volgend schooljaar ook naar het eerste leerjaar en ik heb haar boekentas ook al een maand of drie :-). Als het moment daar is...

    BeantwoordenVerwijderen