donderdag 2 juni 2016

Een goed huis groeit mee

Na zoveel jaren graag thuiskomen, denk ik dat weet hoe een huis moet zijn. Het heeft te maken met de geur en het licht. Hoe de vloer voelt onder je blote voeten. En zicht op bomen die elke dag anders zijn. Maar evengoed met de luxe van genoeg opbergkasten. Een zetel die misschien geen design is, maar comfortabel genoeg om te dutten. Een bel die regelmatig klinkt. De wasmachine in de keuken zodat ik me niet moet afzonderen van het spelen, het lezen, het leven. Een tafel waar je op zaterdagochtend de krant kunt openslaan.

Een goed huis is mooi en harmonieus en tegelijk praktisch en ruim. Het moet zo warm zijn als een kersenpitkussentje op een koude winterdag en fris als dikke regendruppels in de zomer. Een goed huis is handig, ruim en ruimhartig. Maar ook intiem en geborgen. In een goed huis komen de bewoners graag thuis. Jarenlang. Een goed huis groeit mee.

2 opmerkingen:

  1. Een goed huis is goud waard. Ik had het niet mooier kunnen verwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi gezegd. Mijn huis werd de voorbije jaren al eens overhoop gehaald, maar ik voel dat het langzaam weer aan mij begint te wennen (of omgekeerd) en mijn plekje wordt.

    BeantwoordenVerwijderen