donderdag 5 juni 2014

Bevallig bevallen

Ik denk dat het nu wel geweten mag zijn, dat de meesten op de lijst het kaartje hebben ontvangen...

Mijn zus is mama! Van een dochter. Echt een pracht van een dochter.Omdat ze van feestjes houdt en van de Amerikaanse cultuur, hield ze tevoren een babyshower. Ja, zij mag dat. (Maar laten we afspreken: alleen zij. Ik kom nu al niet toe aan de bezoekjes van zoveel geboren baby's. Sommigen zijn ondertussen al meer dan twee jaar oud.)

Ze vroeg toen naar tips voor kersverse moeders, ik sleepte de hoofdprijs in de wacht. Neem in het ziekenhuis een aangenaam nachtlampje mee. Als je 's nachts urenlang weeën moet opvangen of nadien je baby te drinken wil geven, doe je dat allicht liever niet in koud tl-licht. De intimiteit van de nacht mag ook op de kraamafdeling.

Tip voor de mannen: geef tijdens de geboorte nooit je hand om in te knijpen. Het risico op gekneusde vingers is niet denkbeeldig. Geef beter je onderarm, een blauwe plek kan je op dat moment wel aan.

En daarna, wanneer je thuis komt, doe dan aan co-sleeping. Want wat een zaligheid is dat. Het lukt zelfs met een gewoon IKEA-baby-bedje. Zuske, ik wens jou dat toe. En dat ze zo'n doorslapertje mag blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten