maandag 28 april 2014

Bruxelles, ma belle

Vakantie in eigen land, dan biedt Brussel alles wat een mens kan verlangen... Ook voor jonge kinderen.

Eerst gingen we naar het Natuurhistorisch Museum: de dino-collectie is altijd een hit, maar nu loopt daar ook de tentoonstelling over Babydieren. Haast U naar die tentoonstelling, verlengd tot juni dit jaar. Er is niet alleen een hele mooie collectie opgezette jongskes - van rups tot babygiraf - en supertoffe doe-dingen. Als ik ooit van job zou veranderen, wil ik dat nog wel doen: allerlei educatieve zottigheden verzinnen. Je kon er een dierenvel aantrekken en je dan in het juiste landschap gaan camoufleren, via geurpalen op zoek gaan naar de geur van het moederdier, met een kussen op je rug padgewijs eitjes vervoeren, oefenen om als een jong aapje van tak naar tak te slingeren, een eigen nest bouwen en nog veel meer.

Echt waar, wijs museum. Zelfs op de parking is het plezant.

Daarna ging het met de metro richting Mini Europa. Zij wilde absoluut nog eens terug en ik vermoedde wel dat het hele transportsysteem dat tussen de historische gebouwen loopt, hem zou interesseren. Al die soorten treinen, boten, vliegtuigen... Alleen jammer dat de accordeonbus ondertussen effectief van de Graslei is weggehaald! (Neen, serieus, het is nu wel beter.)

Ik zou er nog steeds niet heengaan zonder kinderen, maar mét is eigenlijk echt wel leuk. Eenmaal het cynisme is afgelegd, kun je je volledig laten gaan met allerlei actieknoppen (laat de molenwieken draaien, roep "Olé" in het arena voor stierengevechten) en met allerlei stereotiepe foto's.

Zij is duidelijk gegroeid.
Kwestie van perspectief.
Wist U trouwens dat daar een paar belangrijke Belgische monumenten ontbreken? Manneken Pis hebben ze niet nagebouwd. (Waarschijnlijk te klein om daarvan nog een miniatuur te maken...) En het Atomium staat er ook niet! Tss.


4 opmerkingen:

 1. Ik zie het atomium nochtans wel staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Johan Rutgeerts29 april 2014 om 21:00

  perspectief ... niet voor iedereen weggelegd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha, papa, het maakt de foto wel origineler!

  BeantwoordenVerwijderen