vrijdag 7 februari 2014

Twee Conchita's en een Klein Matroosje

Heeft U jonge kinderen, dan zult U de zondagochtendse truuc met de televisie wel kennen. Om alvast één kwartier langer te kunnen slapen, parkeren wij ze soms voor de Notenboot van Kapitein Winokio.

Geweldig leuk programma met al die instrumenten en muzikanten die de revue passeren. Er is telkens een vaste opbouw met "land in zicht!", liedjes, een brief met filmpje of verhaal en gekke bekken aan het eind. Dat maakt het niet al té druk, maar ook niet slaapverwekkend saai. Het is niet té simpel (voor Jana) en niet té moeilijk (voor Lukas). En wat mij vooral charmeert: er hangt een positieve sfeer. Niemand maakt ruzie (zoals bij K3) en niemand is dom (zoals bij Mega Mindy of Bob De Bouwer of zelfs Brandweerman Sam). Ideaal voor een zondagochtend, quoi.

Onlangs trokken we naar de opnames. Allerlei kinderen zijn dan verkleed in bootpersoneel of Mevrouw de Poes. Niet die van ons. Op een boot - ook al is het geen echte stoomboot - hoort een Conchita. Kijk hieronder maar bij 8'00"(de dochter) en 12'35" (het petekind).
Lukas verliet bij deze opname de kindertribune. Zedede is nochtans zijn favoriet dansnummer. Maar liever nog wilde hij veilig op schoot de zware stamp van Sterke Voet ontwijken. De post van Kapitein wordt namelijk nogal luidruchtig gebracht.

Kijkt U komende zondag - met of zonder kinderen - om 8u 's morgens naar de nieuwe aflevering van de Notenboot, dan ziet U misschien wel twee Conchita's én een Klein Matroosje meevaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten