vrijdag 3 januari 2014

Soldenplan

Herinnert U zich nog dat ik de solden gestructureerd zou aanpakken? Dat is aardig gelukt.

Eerste de cijfers. Ik scoorde twee volledige outifts (kousen noch schoenen meegerekend, die had ik al aan voor ik de winkel binnenstapte - ook mijn lingerie kan nog een tijdje mee). Dat kostte mij in totaal 76,50 euro en vier uren. En alles komt uit Gentse ecopunten.

En dan nu het verhaal. Het ecoplan zit standaard in mijn sjakos. Het is namelijk het meest handige plan van Gent (ook om je te oriënteren of toeristen de weg te wijzen). En de beste adresjes staan erop. De "eet- en drankgelegenheden met bio en/of fairtrade aanbod" ken ik ondertussen vanbuiten. Met de solden wilde ik nu ook de kledijwinkels op dat plan verkennen.

Dus stippelde ik een route uit, wierp nog een blik op mijn waaier (U kunt zelf ook testen welk type U bent en welke kleuren U het best staan), kleedde mij voor het betere pashokjeswerk, stak drie nieuwjaarsbriefjes van 100 euro in mijn portemonnee (naar het schijnt geef je met een kaart altijd meer uit) en stelde een lijstje op:

- winterkleedje (voor mevrouw)
- T-shirts met lange mouwen (voor mevrouw)
- kousen (te delen met meneer) 
- witte T-shirts (voor meneer)
- leuke lange ketting die wat meer schwung geven aan ernstige mantelpakjes (voor de job van mevrouw)
- warme trui (voor mevrouw)
- ondergoed (meneer en mevrouw)
- broeken (zoon en dochter)
- trui (voor meneer)

 Ik zei toch dat ik het gestructureerd zou aanpakken? 


Eerste halte: Funni. Wollen winterkleedje voor mevrouw. Woehoew! Tiens, ze hebben hier ook leuke oorbellen een van die lange kettingen die mijn mantelpakjes wat meer schwung zouden geven. Maar hmmm, 25 euro voor een ketting is niet weinig. En passen ze wel bij die kleren die ik nu niet aanheb? (Ik moest zo nodig een makkelijke jeans aan!) En zou Allerliefste het mooi vinden? (Ik kies natuurlijk zelf, maar toch leuk om zijn gedacht te weten.) Eerste maar eens mijn lijstje afwerken.

Tweede halte: Fann - rokje en T-shirt met lange mouwen. Woehoew. Al had ik dat rokje eigenlijk niet nodig. Maar 50% korting op tweedehandskleren dat is... werkelijk géén geld! Bovendien leuk voor zomer én winter. Ik neem het mee.

Derde halte: O'zon. Je kijkt er best door de dreadlock-stijl heen. Ik heb er alleszins al mooie T-shirts en kleedjes gevonden waarvoor ik ook nog eens veel complimenten kreeg. Maar deze keer heb ik een warme trui nodig en vind ik mijn gading niet. Pech.

Vierde halte: Today is a good day. Ik koop er mijn Monkee Genes jeansbroeken maar die stonden niet in solden en ook niet op mijn lijstje. De andere spullen zijn er mooi maar voor mijn budget nog steeds een beetje te duur. 20% is niet veel, misschien kom ik eind januari nog eens terug.

Vijfde halte - naast de deur: Yak & Yeti. Hier geldt hetzelfde als bij O'zon. Je kijkt best door de typisch alternatieve stijl. Twee van mijn meest gedragen kleedjes komen uit Nepal maar dat zou je niet zeggen. En ze hebben er de beste, warmste en mooiste sjaals van heel Gent. Maar een trui in mijn maat, dat niet.

U kunt mijn route tot nog toe makkelijk volgen (get into the map!) op de kaart hieronder. In knalroze. Gestart in de Begijnengracht was ik ondertussen toch al in de Mageleinstraat geraakt.
Toen ik zover was sms-te ik Allerliefste. Trui gespot! Terwijl ik wachtte op antwoord, werd de lucht steeds donderder (jawel) en besloot ik toch maar terug naar huis te gaan. Van de Mageleinstraat naar de Begijnengracht. Daar kreeg ik telefoon: 'Lukas moet nog plassen, daarna komen we er aan.' 

Goed dan. Ik stond toch aan het winkeltje met die kettingen die ik Allerliefste wou tonen, ik wou wel nog even wachten. Tien minuutjes motregen later, met onze neuzen tegen het winkelraam: Wat vind je ervan? - Mja. Bwah. Misschien toch eens op de juiste kleren passen? - Oké. Heb een trui voor jou gezien. Bij O'zon. Bij Yak & Yeti. 

Hup, terug naar de Hoogpoort. Terug naar de Mageleinstraat. Verkeerde maat. Verkeerde kleur. Om plensbuien te ontwijken blijven we in beide winkels nog wat langer hangen en bijna hadden we toen nog een extra paar schoenen gekocht. Allerliefste stelt voor naar Avventura te gaan. 'Nu we toch in het centrum zijn...' Dat is nog flink bergop. En daar zijn géén solden. Maar we kopen voor hem toch maar nieuwe klimschoenen en zo'n dure trui. Ondanks de korting via zijn lidmaatschap van KBF, leg ik cash 182 euro neer. 

Goed, keren we terug langs de Nederkouter? Heb daar een winkeltje met accesoires gezien waar ik nog nooit geweest ben. Ze geven 50% korting! Maar die kransen daar - ik ben in gedachten nog steeds bij mijn lijstje - zijn echt mijn ding niet. 

En zo komt het dat ik:

2) misschien nog een warme trui ga bestellen, ze hebben bij die groene mode ook solden.
3) meer geld heb uitgegeven aan mijn man dan aan mij! 
4) zeer blij ben dat beide oma's solden deden voor de dochter - da's toch al één kind gekleed.
5) nog meer dan de helft van de ecopunten op het plan te doen heb. 


En dat laatste is het goede nieuws van vandaag. Het was al leuk om Funni en Fann te ontdekken en ook eens wat langer rond te lopen in Today is a good day. Nog meer ontdekkingen, daar zeg ik geen neen tegen. 

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je iets hebt gevonden in onze winkel. Nog fijner dat je dat ook wil delen op je blog. Het Ecoplan is een heel overzichtelijke must have voor iedere Gentenaar !
    Nog veel plezier met het bloggen, je leuke gezin en jullie bewuste consumentengedrag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha, Griet & Ilse, jullie hebben een hele leuk winkel en ik spring daar zéker nog eens binnen.

    BeantwoordenVerwijderen