vrijdag 8 november 2013

Vrije tijd die niet vrijblijvend is

Daar in die scoutsgroep in de Brugse Poort / Rabot hebben ze in het begin van de vergadering altijd een groepsaantreden. Dan scandeert elke tak zijn kreten en dreunt de wet op. U zou eens moeten zien hoe overtuigd Jana met één vingertje in de lucht zegt: "Een kapoen is klein maar dapper. Een kapoen staat steeds paraat!"

Daarna komen alle andere takken en tot slot de leidingsploeg. Met dat ene schone zinnetje dat ik zelf nog vanbuiten ken: "We spelen een spel dat niet luchtledig is in vrije tijd die niet vrijblijvend is." 

Het bewijs dat ook de vrije tijd van de ouders niet vrijblijvend is: 

(De voorbije dagen heb ik een hele tros dassen genaaid.)

2 opmerkingen:

  1. Zalig! Baziel is ook al ingeschreven om volgend jaar in de Gentbrugse scouts te starten. Ik kijk er nu al naar uit om hem met zijn vingertje in de lucht te zien staan...
    En ook al was het zogezegd om het even bij welke jeugdbeweging hij zou gaan, stiekem ben ik toch wel geweldig trots dat hij een een scout wordt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Tine, heel herkenbaar. Bij ons was het ook "om het even". Maar nu ze in de scouts zit, supporteren we toch weer voor die club! Al dat ravotten en avonturieren, Jana beleeft er veel plezier aan en bij Baziel zal dat zeker niet minder zijn, hé.

    BeantwoordenVerwijderen