woensdag 14 augustus 2013

Spelewei Portugal

Sinds vorige week zijn we terug uit een overheerlijke vakantie in Portugal. Op het terrein van Lukas' peter (en diens vrouw) en in gezelschap van Lukas' meter hadden wij het paradijs voor ons alleen.

't Was er zalig toeven. Maar kamperen brengt ook altijd enorm veel werk mee achteraf... De kleren vol gras zijn ondertussen gewassen (en alweer vuil), de auto is opgeblonken (en terug bij de rechtmatige eigenaar, duizendmaal dank), de souvenirs zijn verspreid over het huis (er liggen extra stenen in de douche), het lijstje kampeertips voor de volgende reis is aangevuld.

Daarop heb ik geschreven: minder speelgoed mee. Hoewel de speelbagage (en eigenlijk al onze bagage) al heel beperkt is. Ze amuseren zich overduidelijk zonder.

Want ofwel zijn we op tocht:

Of doen we andere uitstapjes:
In de mooiste boekenwinkel ter wereld... 
In een garage met vegetarisch restaurant op het dak
op de tram in Porto (passeerde langs ons hotel)
aan de hangende brug (puente colgante) in Bilbao

Ofwel spelen ze met water, zand, gras, stenen, takken en vreemde landschapsfenomenen: 

En als ze dat beu zijn, spelen ze met afval...


... met handdoeken en kussens (ontdek geisha, trouwerke en paardje)


... of met heel ander soort dingen. Soms spelen ze met vuur!

wielerwedstrijd met zilveren koffiemokEn ook in de auto moet ik echt minder speelgoed voorzien. Ze luisteren naar cd's, kijken hun ogen uit, amuseren zich met 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' en andere raadseltjes. Als de nood hoog is lees ik voor en that's it. Die drie dagen onderweg verliepen hypervlot. Op de ring rond Parijs zijn we zelfs getakeld. Een heus evenement, iedereen blij: dat hadden we op voorhand zelf nooit zo goed kunnen plannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten