zaterdag 25 mei 2013

Naar de kinderwereldexpo

Daar zijn we dit weekend heen geweest, 't was geestig en creatief en de link met 100 jaar geleden zat echt goed. Vanaf het bijzonder feestelijk en grappig openingsmoment op zaterdagochtend met "de baas van België" waren onze kinderen mee in het verhaal. Vijf vergeten landen - met name: Parapluto, Baksfem, Banalië, Tsjakarakboemboem (of zoiets, in alle geval: een land met muziek) en een land met Spa-bakken - kregen in deze editie wél de kans om zich te tonen.

En dat hebben we geweten. De rondleidingen met figuranten staken heel goed in elkaar. Bij elk paviljoen viel van alles te ontdekken en te doen: spectaculaire ook minder spectaculaire dingen die je thuis zelf kan ondernemen. We dachten enkel zaterdagvoormiddag te gaan, Lukas dut nog in de namiddag. Uiteindelijk zijn we er toch vier uur gebleven...

Work in progress:

(Tevoren was net een kindje in het water gevallen, dus Allerliefste - nadat hij het kind mee gered had - speelt bij de tewaterlating op veilig... Cultuurbeleving, daar moet je iets voor over hebben.)


De waterdichtheidsmachine waarin je je regenjas kan laten uittesten.
 


Bijna een drumstick in zijn oog. (Cultuurbeleving, 't is toch gevaarlijk!)


Koningin voor vijf minuten. In ruil voor een koninklijke mop liet ze iedereen een diepe buiging maken.


Speleologie met houten paletten. Afgeschuurd om splinters te vermijden en na een val of vijf was hij er helemaal mee weg. (Cultuurbeleving, ik zei het al.)

1 opmerking: