maandag 21 januari 2013

Bagage
Ja, dat van die winterslaap is echt! En zo reizen wij de wereld rond: met als handbagage een rugzakje voor kinderschouders gepropt in een rolvalieske en voor de buik van het vliegtuig één valies en één zak die meestal door allochtonen gebruikt wordt (ik weet echt geen manier om nog meer politiek correct een djoefenzak te omschrijven).

In het kinderrugzakje: spelletjes, tekenschriftje, stiften, knuffelslaapdoeken. In de handbagage: reisdocumenten, twee dikke leesboeken die Allerliefste en ik halverwege de reis omruilen, zwemgerief, tandenborstels, zonnebrillen, een set zomerkleren voor elkeen in het geval de echte bagage niet aankomt en handige dingen zoals een stopcontactomvormer. In de valies: apotheek, toiletzak, schoeisel en kleren (voor kleren krijgt elkeen een hoekje). In de ruitjestas: autostoel en autozitje, strandspeelgoed, plaspot en een dagrugzak met daarin slaapmatje, babyslaapzak en drie lakenzakken (want je weet maar nooit...). Al een geluk dat we geen pak luiers meer moeten meenemen! Maar jong, wat zijn die djoefenzakken handig!

Beperkt gepakt en gezakt stappen wij op trein, trein en vliegtuig.
Reizen met kinderen, poeh, daar draaien wij onze hand niet voor om!


(Al ben ik wel twee weken bezig geweest met bagage selecteren, overdenken, terugleggen, opnieuw selecteren en nog eens te herverzamelen. Noot aan mezelf: Onthou dit voor het kamperen in de zomer! Minder is mogelijk.)

1 opmerking:

  1. Veel plezier toegewenst! Geniet van warmere oorden...

    liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen